Åtvidabergs kommun

Kopparsvanen blir namnet på nya äldreboendet

Namntävlingen är avgjord. Den kooperativa hyresrättsföreningen till nya äldreboendet vid Östergårdsområdet kommer att heta Kopparsvanen. Namnförslaget skickades in av Annika Andersson, Åtvidaberg.

I höstas utlyste vård- och omsorgsförvaltningen en namntävling där man ville ha hjälp med att namnge den kooperativa hyresrättsföreningen där framtidens äldreboende ska byggas i Åtvidaberg. Namnet skulle ha lokal anknytning till Åtvidaberg och andas framåtanda.

Många bra förslag
66 stycken förslag kom in som juryn hade att fundera på.
- Det var ett svårt arbete för det var många bra namnförslag, men vi var överens i juryn och enades om Kopparsvanen, säger Jeanette Mikkelsen, jurymedlem och utvecklingsledare inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Juryns motivering
Juryns motivering till Kopparsvanen är att koppar förknippas med Åtvidaberg och ortens historia och att svanen är Östergötlands landskapsdjur, men också att just svanpar som hittat varandra håller ihop livet ut.
- Det är också det som är tanken med det  nya äldreboendet att par ska få möjlighet att bo tillsammans livet ut, förklarar Jeanette.

Det finns även planer på att knyta an namnet till entréer till boendet.

Prisutdelning
Annika Andersson kommer att få ta emot pris vid kommunfullmäktiges möte den 30 januari.  Annika blir också inbjuden till att vara med vid första spadtaget i höst när Kopparsvanen börjar byggas.

Tidigare artikel om namntävlingen

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-01-18
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se