Åtvidabergs kommun

Kommunens första elbil

På fredag kommer kommunens första elbil att levereras. Det ingår i kommunens miljöarbete att försöka minska koldioxidutsläppen och en av åtgärderna är att successivt öka antalet tjänstebilar som drivs med förnyelsebar energi.

Idag är nästan hälften av kommunens tjänstebilar hybridbilar eller etanolbilar. Den andra hälften drivs med bensin eller diesel. Målet är att successivt byta ut och öka antalet bilar som drivs med förnyelsebar energi. Den första bilen som nu är klar för leverans kommer användas av samhällsbyggnadsförvaltningen och köras mest lokalt, kortare sträckor, för att testa hur det fungerar. Eftersom det inte finns några offentliga ladd-stolpar i kommunen så kommer bilen laddas med el på personalparkeringen tillsvidare. Kommunen har beställt två stycken elbilar. Den andra levereras under mars månad.

Samtidigt har Energimyndigheten påbörjat ett projekt i Östergötland för att ta fram infrastruktur i form av offentliga ladd-stolpar för att ge östgötarna möjlighet att gå över från bensin- till elbilar. Hur många stolpar som skulle behövas är i dagsläget oklart.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2015-02-03
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se