Åtvidabergs kommun

Kläder efter väder för Åtvidabergs förskolepersonal

Det finns inga dåliga väder – bara dåliga kläder… Men det stämmer inte längre eftersom Åtvidabergs kommun satsar på funktionsdugliga arbetskläder till förskolepersonalens utomhusverksamhet.

Under 2015 tog Barn- och utbildningsutskottet beslut om att förskolans personal skulle få arbetskläder i form av jacka och byxor för utomhusbruk. Från början var det egentligen en facklig påtryckning, men politikerna ansåg att det gällde en förhållandevis låg kostnad för en så stor nytta, säger Mira Wedenberg ordförande i utskottet.

Kläderna har nu kommit ut i verksamheten och personalen har precis börjat använda dem. Bra utomhuskläder har förut kostat personalen pengar ur egen ficka, samtidigt som visionen inom förskolan pekat på vikten av utomhusverksamhet. Det är mycket uppskattat att vi äntligen fått kläder anpassade för verksamheten. Nu behöver man inte vara rädd om sina privata kläder när man är ute med barnen, säger Annika Fältsjö barnskötare på Långbrotts förskola.

De röda jackorna lyser färgglatt i vårsolen ute på förskolans gård och har tagits emot positivt även bland barnen och deras föräldrar. Jackorna gör det lätt för föräldrar som hämtar sina barn att se skillnad på ordinarie personal och tex. vikarier eller elever som gör praktik på förskolan, som fortfarande har sina egna kläder avslutar förskolechef Lena Karlsson Bergholtz, som för dagen fått rycka in som extra vuxen ute på gården, dock i sina egna kläder.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2016-03-31
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se