Åtvidabergs kommun

Kick-off för biblioteket

Nu är första steget mot Industrikvarteret taget. I fredags hölls kick-off, en kreativ planeringsdag för flytt av huvudbiblioteket i Åtvidaberg. Mötet hölls i de blivande lokalerna, dit biblioteket väntas flytta under första kvartalet 2016.

Idag verkstadslokal - i framtiden bibliotek

En grupp inbjudna bibliotekarier och kulturutvecklare från gymnasieskolan, Alléskolan, Brukskultur och kommunens turism- och kulturenhet träffades för kick-off i Mässen och på turistbyrån, i de industrilokaler där det nya biblioteket ska ligga i framtiden. Tillsammans skapade man idéer kring framtidens biblioteksverksamhet.

Idérikt och nytänkande
Förmiddagen ägnades åt kreativt arbete och genomgång av allt som redan finns i området; museer, företag, gymnasieskola, turistbyrå med sommarcafé med mera. Samtal och idéer fördes kring framtidsspaning, vilka trender som finns inom biblioteksvärlden och hur kopplingen mellan affärscentrum och kulturcentrum kan se ut. Diskussion fördes även om vilka funktioner som behövs i nya biblioteket och hur man kan samverka med museerna och gymnasieskolan med flera.

Eftermiddagen ägnades åt genomgång av flöden, utbud och vilka målgrupper som kan använda biblioteket. Många olika frågor lyftes som exempelvis var receptionen, barnavdelningen och scenen ska ligga. Likaså var busshållplatsen ska vara, caféet, turistinformationen och platsen där man bara kan "hänga".
Dagen avslutades med att arbetsgruppen jobbade fram ett flödesschema med viktiga checkpunkter för projektledningsarbetet av biblioteksflytten.

Flytt 2016
Flytten av huvudbiblioteket är beräknad till första kvartalet 2016. Gymnasiebiblioteket flyttar sommaren 2016 för att stå klart till skolstarten i augusti.

Planering

Funderingar

och lösningar...

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2015-02-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se