Åtvidabergs kommun

Kärnhuset utvecklar och satsar på ny verksamhet

Från och med den 1 september så kommer Kärnhuset att utöka sin verksamhet med café och secondhand-försäljning av kläder och skor. Verksamheten får större lokaler men kommer fortfarande att vara kvar i de nuvarande lokalerna på Sunnebovägen.

Maria Lindqvist och Helén Axelsson på Kärnhuset välkomnar alla till nya caféet i höst

-Vi behöver fler jobb och tänker nytt för att ge en meningsfull sysselsättning till deltagarna på Kärnhuset och vi funderade på hur vi skulle kunna göra det och i vilken omfattning, säger Maria Lindqvist och Helén Axelsson på Kärnhuset. Då kom tankarna på secondhandverksamhet och ett fik där vi bakar brödet själva.

Kärnhuset är en daglig sysselsättningsverksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning där man erbjuds sysselsättning efter sina personliga behov och förutsättningar. För deltagarna finns möjlighet sedan tidigare till förpacknings- och monteringsarbete, sömnad och bakning, men också social samvaro och friskvård. Nu utökas sysselsättningen med café- och sekondhandverksamhet.

Caféet och secondhand-försäljningen kommer från och med den 1 september att vara öppen tre dagar i veckan; tisdag, onsdag och torsdag mellan klockan 13 och 15. Adressen är Sunnebovägen 8B, med ingång från baksidan.

Kärnhuset tar gärna emot kläder och skor till både barn och vuxna!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-06-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se