Åtvidabergs kommun

Jubileumsbakelsen utsedd

Det blir en chokladbakelse som alla invånare kommer att bjudas på under jubileumsdagen den 4 maj. Bakelsen utsågs idag till vinnare under provsmakning på Sandelius konditori.

Vinnaren!

Vanilj, choklad och blåbär – det var de tre kandidaterna när jubileumsbakelsen utsågs idag. Efter lång stunds provsmakande och fundering hos jurymedlemmarna så stod segraren klar. Alla tre bakelserna var mycket olika i smaken och alla riktigt goda, enligt juryn. Men flest röster fick ändå chokladbakelsen.

Therese Gunnar, chefskonditor på Sandelius, har komponerat bakelsen som består av chokladbotten (som påminner om kladdkaka), hallonsylt, ljus chokladmousse med hyvlad choklad på toppen. Bakelsen serveras i en miljövänlig aluminiumform som är återvinningsbar. Formen tillverkas i Åtvidaberg.

Till jubileumsdagen kommer Sandelius konditori att förbereda 5 000 bakelser. Alla bjuds på bakelse med dryck i guldtältet på Stortorget mellan klockan 10 och 16.

Juryn bestod av Kerstin Skarin, Viola Johansson, Sverker Elwing, Jeane Strömberg, Anders Herge, Ann-Marie Petterson, Joel Henneberg, Arvid Landgren och Torbjörn Gustavsson. Längst till vänster Therese Gunnar och Krister Söderkvist, Sandelius konditori.

Viola Johansson provsmakar

Koncentration, tre bakelser - tre olika smaker ska bedömas

Vilken är godast? Anders Herge och Torbjörn Gustavsson funderar

Vaniljbakelsen faller Kerstin Skarin i smaken

Therese Gunnar, som komponerat bakelserna och Krister Söderqvist, ägare Sandelius konditori

Jubileumsbakelsen kommer att säljas hela året. Jubileumsdagen blir du bjuden!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-04-25
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se