Åtvidabergs kommun

Jonna ny röst i kommunens växel

Den siste april lämnar kommunens receptionist, Vivan Svensson, över luren till Jonna Allvin som tar över ansvaret för kommunens växel.

Vivan Svensson och Jonna Allvin, svarar när du ringer till kommunens växel

En ny lugn och vänlig röst möter dig när du ringer till Åtvidabergs kommun. Det är Jonna Allvin som svarar och lyssnar vad du har för ärende eller vem du önskar få prata med.

Vivan Svensson, som har jobbat i kommunen i 28 år går i pension den siste april. Under alla sina år i kommunens tjänst har Vivan arbetat både som dagbarnvårdare, skolassistent och husmor i skolköket, varav de sista 7 åren i kommunens växel. Ett jobb hon har stortrivts med.
-Ja, jag ångrar inte en sekund att jag bytte arbetsuppgifter. Även om jag ser fram emot att bli pensionär så kommer jag sakna kontakten med alla människor. Att ge service och prata med folk är bland det bästa jag vet! säger en alltid lika glad Vivan.

Men nu väntar andra uppgifter som pensionär och Vivan har successivt sista månaden lämnat över uppgifterna i receptionen till Jonna Allvin, som klivit in i den mycket viktiga rollen och funktionen som ”kommunens ansikte utåt”.
- Det här är ett jätteroligt jobb och jag är medveten om att jag blir igenkänd i Åtvidaberg i min yrkesroll. Jag kommer serva och ge information på bästa möjliga sätt. Den största utmaningen just nu är att få ett ”ansikte” till alla namn och få namnen till rätt kontor, säger Jonna.

Vilken är den viktigaste egenskapen att ha i din roll, tycker du?
-Det är att vara lugn! Det går inte att stressa för då blir det fel.

Förutom receptionsjobbet kommer Jonna även att jobba en del med information på kommunens hemsida.

Vi säger ett stort tack till Vivan för alla fina år och hälsar Jonna hjärtligt välkommen!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-04-24
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se