Åtvidabergs kommun

Invigning av anhörigstöds nya lokal

I morgon presenterar anhörigstöd och frivilligcentralen i Åtvidabergs kommun sin verksamhet och nya lokal på Söderleden 1c, vid Sporthallen. Mellan klockan 13 och 17 finns personal på plats för att visa runt i lokalen och berätta om verksamheten.

- Det här blir fantastiskt bra, säger en glad Marielouise Karlsson, anhörigkonsulent i Åtvidabergs kommun. Min tanke med lokalen är att närstående till människor som har det svårt eller är sjuka ska kunna titta in för en pratstund, få lite råd och ta en kopp kaffe samtidigt. Jag tror att avståndet till mig blir kortare när man inte alltid behöver ringa innan och bestämma tid utan bara kan titta in, fortsätter Marielouise.
 
Stöd och erfarenhetsutbyte
Anhörigstöd jobbar med att ge stöd till närstående, till exempel grannar, vänner, syskon eller andra familjemedlemmar som stöttar någon i hemmet med demenssjukdom, stroke eller annan allmän sjukdom. Förutom samtal och rådgivning så finns möjlighet att delta i anhöriggrupper där man träffar andra närstående i samma situation och kan byta erfarenheter med varandra och ge råd och tips.
På frivilligcentralen finns volontärer som kan hjälpa människor med olika ärenden, till exempel att följa med till banken när man inte vill gå själv. Både anhörigstöd och frivilligcentralen finns i nya lokalen, Navet, som ligger på Söderleden 1c.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-10-20
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se