Åtvidabergs kommun

Informationskampanj om tonåringar och alkohol

Startskottet för den nationella satsningen TÄNK OM gick till Valborg. Kampanjen  handlar om att öka kunskapen och ge stöd till föräldrar när det gäller tonåringar och alkohol. Åtvidabergs kommun kommer att delta aktivt i kampanjen som pågår under året.

TÄNK OM är en nationell informationssatsning som Statens folkhälsoinstitut står bakom. Den syftar till att rusta tonårsföräldrar att säga nej till alkohol till sina barn genom att sprida kunskap om tonåringar och alkohol, att köpa ut är att langa och att man som förälder kan och ska påverka.
Folkhälsoinstitutet är intitiativtagare till kampanjen och samarbetar med Systembolaget, polisen och IOGT_NTO på den nationella nivån, med länsstyrelserna och kommunerna på den regionala och lokala nivån.

Kampanjen startade lagom till Valborg som bedöms vara en "riskhelg" när det gäller tonåringar och alkohol. Många tonåringar gör sin alkoholdebut vid Valborg och skolavlsutningar.

Anledningen till att kommunen valt att stödja kampanjen är att föräldrarnas inställning till alkohol är ett av de viktigaste verktygen i det drogförebyggande arbetet. På Alléskolan i Åtvidaberg får alla föräldrar till barn som går på skolan ett brev hemskickat den här veckan.

För att läsa mer om kampanjen TÄNK OM på kommunens hemsida klicka här.
För att ta del av tips och råd kan du gå in på www.tänkom.nu

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-05-06
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se