Åtvidabergs kommun

Hantverk och skördemarknad i Åtvidaberg söndagen den 21 september

Det är dags igen för pop-up Åtvidaberg som betyder att det är något nytt, spännande och unikt på gång i Åtvidaberg. Den här gången arrangeras en hantverk och skördemarknad mellan klockan 11 och 15 på söndag, mitt i de anrika industrikvarteren på Åssagården. Här kan du som besökare njuta av det lokala skafferiet och ett 20-tal hantverkare, odlare och hemtillverkare finns på plats under dagen.

- När Pop-up Åtvidaberg arrangeras tänker vi från Åtvidabergs kommun, turism och kultur, att arrangemangen ska vara för alla. Det ska finnas något för unga, äldre och de som är mitt emellan, säger Anna-Lena Grusell, kommunens turist- och kulturchef.

- För att få en bred uppslutning bland säljare har vi till exempel bjudit in både proffs- och hobbyproducenter till marknaden, alla är välkomna att delta. Det kostar inget, däremot får utställarna själva ta med egna marknadsbord. Dessutom har alla museer och secondhand-butiker som finns på Åssagården också öppet under hantverk och skördemarknaden. 

En unik del i hantverk och skördemarknaden är att evenemanget förläggs i industrikvarteren på Åssagården som är en speciell miljö och viktig del av Åtvidabergs historia. Pop-up evenemang är ett sätt att koppla ihop historien med dagens Åtvidaberg. Förhoppningen är att det ska vara uppskattat och locka många besökare från både Åtvidaberg och trakerna runt omkring.

På söndag serverar även gårdscaféet nygräddade våfflor och varm soppa med hembakat bröd. Grillen erbjuder lammkorv och hamburgare. Det finns också klappvänliga djur och ponnyridning för 20 kr per tur för barnen.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-09-18
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se