Åtvidabergs kommun

Grebo skola inviger ny idrottshall och matsal

Skolans nya idrottshall som nu står klar kommer att ge fler möjligheter för både elever och lärare att göra aktiviteter som kräver stort utrymme. Den nya hallen har både klättervägg och handbollsplan. Öppet hus och invigning av idrottshallen och nya matsalen hålls lördagen den 22 oktober klockan 10-13.

- Det känns härligt att allt är klart! Det här är efterlängtat av hela Grebo, säger Jens Rosenkvist, rektor för skolan.
 
Det var förra vintern som vattenrör frös och två av husen i Grebo skola fuktskadades. Förra året gjordes olika insatser för att torka ut lokalerna, samtidigt som mer långsiktiga lösningar för skolans lokaler diskuterades. I september 2010 antog fullmäktige det förslag som innebar att en ny gymnastikhall och matsal skulle byggas.
 
Fler inomhusaktiviteter möjliga
- Nu har vi en mycket större gymnastikhall med förutsättningar att göra andra saker på gymnastiken och även större matsal än tidigare som är mer anpassad efter dagens behov, berättar Jens Rosenkvist.
 
Program för dagen
Under öppet hus och invigningen den 22 oktober kommer den nya hallen och matsalen att visas. Årskurs 3 kommer tillsammans med Östgöta brass kvintett att genomföra en konsert "Blommor och skratt". På programmet står också tipspromenad, ponnyridning och möjlighet att prova på olika instrument. Elevarbeten kommer att visas upp och även en utställning om Grebo skolas historia. Invigningstalare är Lars-Erik Nilsson, Barn- och utbildningsutskottets ordförande.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-10-14
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se