Åtvidabergs kommun

Framtidens kulturskola i Åtvidaberg

Hur ska kulturskolan se ut i framtiden och hur når vi och skapar förutsättningar för att alla barn och unga som till exempel vill spela instrument, teater, dansa eller sjunga i kör ges möjlighet att delta utifrån sina egna och familjens förutsättningar och resurser? Det är några av frågorna som tas upp vid en inspirationsdag den 21 november.

Just nu pågår en utredning där kommunen ser över möjligheterna för hur man skulle kunna ge många fler barn och ungdomar möjlighet att prova på olika kulturella aktiviteter. Utredningsgruppen har bjudit in förskolan, grund- och gymnasieskolan samt kulturskolan till en dynamisk workshop den 21 november. Dagen leds av Torgny Sandgren från Sveriges musik- och kulturråd, SMoK, som är en ideell förening som arbetar med opinionsbildning, kompetenshöjning och omvärldsbevakning för att stärka musik- och kulturskolans verksamhet lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

-Det ska bli väldigt intressant och spännande, säger Anna-Lena Grusell, turist- och kulturchef i Åtvidabergs kommun, och en av dem som ingår i utredningsgruppen.
-Vi vill vara med och skapa framtidens kulturskola där inriktningen är att nå ut till fler barn och ungdomar som vill ha en meningsfull fritid genom att prova på någon kulturell aktivitet. Vi vill i utredningsgruppen få veta vilka trender som finns framöver och också se hur man mest kostnadseffektivt använder kommunens skattepengar till kultur för barn och ungdomar. Vi tittar också på hur man gör i andra kommuner och hur t ex kulturskolan drivs där.     

Inspirationsdagen förväntas ge svar på flera viktiga frågor som leder arbetet och utredningen vidare för hur framtidens kulturskola ska se ut. Utredningen beräknas vara klar innan årsskiftet.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-11-13
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se