Åtvidabergs kommun

Första pris till Grebo skola vid mässa i Göteborg

På FramtidsFröns mässa i Göteborg tog Greboskolan hem förstapriset i kategorin bästa mässmonter. Eleverna visade upp sitt radioarbete man jobbat med under läsåret där bland annat sändningen från radiodagen i februari kunde både ses och höras.

- Det är så kul att vi lyckades, säger Annette Bergstrand, lärare och samordnare på Grebo skola. Det har varit ett tufft jobb att få ihop allt i redigeringen. Men det har varit roligt med tanke på den gemenskap det inneburit för allihop.
                                                         
I Greboskolans monter kunde man se olika dokumentationer och planeringsunderlag som eleverna jobbat med inför radiodagen som hölls i Åtvidaberg den 18 februari, då alla skolor i Åtvidaberg, från förskolan upp till gymnasiet deltog med egna sändningar live över en tillfällig FM-frekvens över kommunen.
Besökarna på mässan i Göteborg fick ta del av hur just Greboskolan jobbat med förberedelserna inför radiodagen och fick även se och höra sändningen som eleverna höll den dagen.
 
- Det här har varit ett radioprogram som vi samarbetade kring där alla elever på skolan deltagit utifrån sina åldersnivåer, men det ger en kick att i framtiden jobba på det här sättet även i andra ämnen, säger Annette Bergstrand.

Förutom utmärkelsen så får också Greboskolan 5 000 kronor i prispengar.
 
Du kan läsa mer om mässan och Greboskolans framgångar på FramtidsFröns hemsida.

  

  • FramtidsFrön är en ideell förening som arbetar med entreprenörskap i skolan. Syftet är att öka barns självförtroende genom att uppmuntra deras naturliga företagsamhet. Organisationer, kommuner och skolor kan bli medlemmar i FramtidsFrön.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-04-23
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se