Åtvidabergs kommun

Första etappen av nya golfhallen klar

I fredags invigdes del ett av den nya inomhushallen för golf som håller på att byggas upp i de gamla industrilokalerna i Facetten. En av Sveriges modernaste och bästa golfhallar, enligt rektor för fotbolls- och golfgymnasiet, Mikael Nord. I höst sker den stora, officiella invigningen när båda etapperna är klara.

Gymnasieelever från bygg- och elprogrammet vid Bildningscentrum Facetten har tillsammans med Åtvidabergs golfklubb, kommunens fastighetsförvaltning och byggkontor samt företag varit med och byggt upp slaghallen och de grönytor där du kan träna puttar och närslag.
Tanken med gräsytorna är att de ska vara så verklighetstrogna som möjligt. Därför har tre ton sand lagts under konstgräset så att bollen ska reagera precis som när du slår den ute på banan.

I fredags hölls en informell invigning av den första etappen. Nu fortsätter etapp två där en golfsimulator och mötesplatser för företag ska byggas upp. Officiell invigning av hallen beräknas till i september/oktober 2015. 

Elever på golfgymnasiet i Åtvidaberg uppskattar den nya inomhushallen

Rektor för fotbolls- och golfgymnasiet, Mikael Nord, berättar bl a att Sveriges modernaste inomhusanläggning för golf nu finns i Facetten.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2015-03-10
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se