Åtvidabergs kommun

Förskolorna samverkar med äldreomsorgen för möten mellan barn och gamla

I augusti kommer barnen i förskolan i Åtvidaberg att träffa äldre för att umgås med varandra. Ett samarbete har inletts mellan förskolan och äldreomsorgen i kommunen för att bidra till att människor möts över generationer och kulturer.

Det finns inget krav på prestation i samarbetet utan det handlar om att pyssla, måla, baka, läsa saga eller mötas i parken.
Det går hand i hand med kommunens hållbarhetsprogram där ett av målen är ”Ett tryggt och robust samhälle”. Här kan förskolan och äldrevården ordna aktiviteter som bidrar till att yngre och äldre möts.

För att skapa kontinuitet för både barn och gamla så kommer en förskola per termin att träffa äldreomsorgen. Då får barnen möjlighet att lära känna de gamla bättre. Sandtagets förskola kommer vara först ut att börja med träffarna på Trekantens trygghetsboende i Åtvidaberg, i augusti.

-Vi ser verkligen fram emot samarbetet och det ska bli spännande att se utvecklingen. Det har tidigare funnits tankar i förskolan hur vi skulle kunna mötas över generationer men det har inte blivit verklighet. Därför är det extra roligt att vi äntligen är igång, säger biträdande förskolechef Hillevi Säberg.
-Förhoppningen är att våra träffar faller väl ut och att vi kan utöka vårt samarbete med fler boenden. Och vem vet, kanske våra träffar idag leder till att barnen i framtiden lockas av att arbeta med omsorg för de äldre.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2017-06-01
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se