Åtvidabergs kommun

Förberedelserna för 600-års jubileet accelererar under hösten

Kommunens 600-års firande 2013 närmar sig och förberedelserna för nästa års firande tilltar under hösten. Kommunen har därför anställt en projektledare för jubileet, Johanna Johnsson, som nu ska driva jubileet framåt och hålla ihop alla trådarna kring olika evenemang och aktiviteter.

Hans Grimsell och Johanna Johnsson

Tidigare jubileumsgeneral, Hans Grimsell, rektor på Alléskolan i Åtvidaberg, tar ett steg tillbaka i samband med skolstarten för att fokusera på sitt rektorskap. Men Hans kommer att sitta kvar i styrgruppen för jubileet och jobba med vissa av aktiviteterna. 
 
Folkfest för alla
Johanna Johnsson, som nu tar över efter Hans Grimsell, ser fram emot ett spännande och roligt projekt att ro i land. Hon kommer börja med att ta kontakt med företag, föreningar och människor som vill vara med och bidra till jubileet och lägga en plan för de olika evenemangen.
- Det finns mycket förslag på aktiviteter och många aktiva föreningar. Det är viktigt att ta med alla målgrupper och ta tillvara på alla åldrars och gruppers intressen. Det är också viktigt att aktiviteterna uppfyller kriterier som ställts utifrån kommunens vision och jubileets strategiska grund, säger Johanna Johnsson.

Film
Under hösten kommer en jubileumstidning och en film om Åtvidaberg att produceras. Filmen ska visa upp naturen, kulturen, näringslivet och kommunens verksamheter samt människor som bidrar till framåtanda i Åtvidaberg. Tanken är att filmen, som bland annat kommer att ligga på kommunens hemsida, ska marknadsföra kommunen och användas både under och efter jubileumsåret.
 
Fira med framåtanda
Kommunens 600-års jubileum är ett ypperligt tillfälle att sätta Åtvidaberg på den nationella kartan och se till så att det vi alla tillsammans gör under jubileumsåret leder till framgångar både för näringsliv, föreningsliv och medborgare - hela kommunen, under flera år efter jubileet.

 
Mer om jubileet

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2012-08-15
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se