Åtvidabergs kommun

Festlig avslutning på jubileumsåret

Många människor slöt upp på Gamla Torget i Åtvidaberg i lördags eftermiddag för att vara med på avslutningsfesten av 600-års jubileet. Det bjöds på lasershow, musikunderhållning, filmvisning och godis. Jultomten fick också ta hand om övergivna leksaker som ska skickas till barn i Kenya.

Träden i allén fram till Gamla torget var upplysta i olika färger och det stora trädet mitt på torget lyste blått och välkomnade alla festdeltagare. Alla invånare var inbjudna att delta i avslutningsfesten.

Efter tal av kommunfullmäktiges ordförande Hans Andersson så följde en stor lasershow som färgade både träd, hus och luftrummet rött, grönt, gult och lila och syntes lång väg på himlen. På scenen underhöll Jimmy Uller Rock & blues band, La Fleur Fatale samt Dead Soul, alla tre med anknytning till Åtvidaberg. På den stora filmduken visades också filmen om Åtvidaberg, dåtid, nutid och framtid. En film som gjorts av Pellen production med bl a hundra år gamla bilder som speglade dåtid, och som du så småningom kommer att kunna se på kommunens hemsida.

Tomten samlade också in övergivna, "färdiglekta", leksaker som kommer bli till glädje för barn i Kenya.

La Fleur Fatale

Jimmy Uller Blues & Rock band

Stora filmduken visade filmen om Åtvidaberg, dåtid, nutid och framtid

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-12-30
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se