Åtvidabergs kommun

Facetten årets skola vid regionala UF-mässan

Gymnasieskolan Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg utsågs till årets skola vid den regionala UF-mässan i Norrköping igår. Flera av skolans UF-företag nådde framgångar i de olika tävlingsklasserna.

Ung Företagsamhet arrangerar varje vår en regional UF-mässa där vinnarna får representera Östergötland vid SM i ung företagsamhet som går i Stockholm i början av maj. Igår hölls den regionala mässan i Norrköping där många UF-företag i länet ställde ut och presenterade sina företag och produkter.

Årets skola
UF-företagen kan tävla i elva olika klasser och därtill finns kategorin årets skola och årets lärare. Bildningscentrum Facetten utsågs till årets skola 2013 med juryns motivering:
”För imponerande resultat, ett pris som har många pristagare! Det går att göra mycket sen går det också att göra lite till och det är precis vad ni gör med UF-verksamheten på er skola!

Flera av UF-företagen på Bildningscentrum Facetten hade framgångar i tävlingen. En andra plats erhöll följande företag i kategorierna:

  • Hållbart företagande: Make a difference UF
  • Bästa webbsida: Powerball UF
  • Bästa hantverk: JJ Grill UF
  • Bästa vara: Smartbag UF
  • Bästa monter: JJ Grill UF
  • Bästa säljare: Adam Brandt och Jonas Samuelsson, Smartbag UF

I kategorin bästa UF-företag kom Smartbag UF på en tredje plats.

Bonusplatser till SM
Ung Företagsamhet har också möjlighet att dela ut två bonusplatser till SM, till de UF-företag som haft flest nominerade i tävlingar. Båda platserna går till Bildningscentrum Facetten och UF-företagen Smartbag UF och JJ Grill UF som får åka till Stockholm och tävla i maj tillsammans med Facetten som utsågs till årets skola.

Hela resultatlistan med juryns motiveringarPDF

Ung Företagsamhet Östergötlands hemsida

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-03-07
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se