Åtvidabergs kommun

En mötesplats tillgänglig och öppen för alla

Alla workshops och dialoger för aktivitetsparken i Långbrottsområdet är genomförda. Många olika förslag har lagts fram och överlag är man överens om att aktivitetsparken ska vara en mötesplats som är tillgänglig och öppen för alla. I början av juni kommer olika alternativ som anses möjliga budgetmässigt och tidsmässigt att presenteras för allmän röstning.

Riktigt roligt, intressant, stort engagemang och bra förslag, är sammanfattningen som görs av Patrick Friberg, Carina Jarhall och Martin Trpkovski som jobbar med projektet i kommunen.

Det har varit ett stort intresse både för den enkät som legat ute på kommunens hemsida och workshops och dialoger som har hållits i Långbrottshallen, förskolan, Centralskolan, Alléskolan och Bildningscentrum Facetten. Över 350 stycken svarade på enkäten och gav förslag om hur man vill att aktivitetsparken i Långbrottsområdet ska utformas. Både barn, ungdomar och vuxna har kommit med många bra och olika förslag, som till exempel hinderbana, odlingsmöjligheter, porlande vatten, fontän, isbana, möjlighet till basketspel och saker som man kan snurra, hoppa och studsa på, med mera.

Många olika saker önskas
Patrick och Carina berättar att i förskolan, där både barn och personal lämnat idéer och synpunkter, finns intresse av att parken ska utformas så att det finns saker som även är utmanande för de lite äldre barnen. På Centralskolan gav barnen förslag om bland annat lång rutschkana och möjlighet att spela fotboll och bandy. På Alléskolan träffade Martin och Carina elevkåren och representanter för varje klass. Mellanstadiebarnen önskar gärna att det ska finnas platser där man kan umgås i en mysig miljö med träd och buskar, men även att det ska finnas grillplats, Kinagungor, klätterställning och balansbrädor. Högstadieeleverna ser gärna att det finns möjlighet till fotboll, multisport, styrketräning och förutsättningar för trevlig gemenskap med exempelvis vatten som porlar.

För gymnasieungdomarna var det stora ämnet fotboll. De berättade att Kopparvallen inte räcker till för alla intresserade barn och ungdomar som vill spela fotboll och önskar därför en stor och bra naturgräsplan, där man också kan spela brännboll. Även grillplats med bord och soffor, träd och buskar är det många som vill ha. 

Barnen och ungdomarna var väldigt engagerade och positiva. På frågan om de kommer till parken när den blir klar så var svaret nästan hundra procent ja.

Allmän röstning i juni
I början/mitten av juni kommer ett antal olika förslag som anses möjliga budgetmässigt och tidsmässigt att presenteras för allmän röstning. Aktivitetsparken beräknas vara klar senast i oktober 2018.

Idéer lämnades med hjälp av karta och innehållsförslag

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2017-05-23
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se