Åtvidabergs kommun

En av landets främsta unga kvinnliga chefer jobbar inom vård- och omsorgsförvaltningen i Åtvidaberg

Jeanette Mikkelsen, utvecklingsledare inom vård- och omsorgsförvaltningen, Åtvidabergs kommun, finns med på listan över landets 75 främsta kvinnliga chefer som chefsorganisationen Ledarna tillsammans med magasinet Shortcut sammanställer varje år. Jeanettes ambition är att få vara med och skapa den bästa välfärden för invånarna i Åtvidaberg.

Jeanette Mikkelsen

- Jag är bra på att lyssna och att se personalen.
Så beskriver Jeanette Mikkelsen sig själv som chef.
- Det är viktigt att inte peka med hela handen utan gå bakom och driva på i stället. De bästa idéerna och förslagen finns oftast bland personalen ute i verkligheten, förklarar Jeanette.

Bedriver utveckling och projekt 
Jeanette har en kombinerad tjänst och jobbar dels som utvecklingsledare och dels som enhetschef för vikariepoolen inom vård och omsorgsförvaltningen. Arbetsuppgifterna består av att bedriva utveckling och driva projekt. På gång just nu är bland annat det nya äldreboendet som sker i samarbete med Riksbyggen samt starten av vikariepoolen med tillsvidareanställd vårdpersonal som alternerar bland olika arbetsplatser.
- Jag stortrivs både med kollegorna, jobbet och att arbeta i Åtvidabergs kommun. Att man startar upp och satsar på något så stort som en vikariepool med tillsvidareanställningar är fantastiskt spännande, säger Jeanette. Det är inte vanligt bland kommuner idag.

Nomineringen ger möjligheter 
Att ha blivit nominerad och rankad till en av landets främsta unga kvinnliga chefer tycker Jeanette är jättekul och betyder väldigt mycket.
- Det ger mig främst en möjlighet att få komma ut och nätverka med andra och en chans att få framställa den offentliga sektorn och äldreomsorgen på ett mer positivt sätt än vad som oftast framställs i till exempel media. Sedan ger det mig även chansen att få föreläsa om ungt ledarskap, att peppa unga kvinnor till att våga ta steget att tänka sig att leda.
 
Hur tycker du att en bra, framtida ledare ska vara?
- Det är viktigt att man står trygg i sig själv och känner till sina egna värderingar och kan stå för sitt arbete. Ett värdebaserat ledarskap.
 
Med jobbet i Åtvidaberg har Jeanette sin målsättning klar.
- Jag vill vara med och skapa den bästa välfärden för invånarna! Det ska vi göra bland annat genom att kvalitetssäkra omsorgen och se till så att förbättringar sker för både omsorgspersonal och invånare.

 
Fakta
Ledarna, som är ett fackförbund för chefer och ledare, rankar tillsammans med magasinet Shortcut varje år 75 stycken kvinnor mellan 25 och 35 år som sticker ut i sitt ledarskap. Från Östergötland var 3 stycken nominerade. På listan finns två olika kategorier, heta och varma listan. Ingen har någon direkt rankningssiffra förutom att man utser den så kallade vinnaren, årets framtida kvinnliga ledare. Därefter ligger sedan de nominerade på antigen heta eller varma listan. För att bli utnämnd till årets ledare ska man ha funnits med på listan under flera år. I urvalsprocessen tittar man på CV, arbetsuppgifter, personalansvar och hur man klarat sin budget med mera.
Magasinet Shortcut är en tidning för arbetslivet som vänder sig till alla 25-35 år med akademisk bakgrund.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2012-05-22
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se