Åtvidabergs kommun

Emma Ahlgren från Bildningscentrum vinner pris igen!

Tillsammans med sitt lag "Blåbärsplockarna" tog Emma Ahlgren hem vinsten vid Emax Sverige 2008 där 225 av Sveriges främsta unga entreprenörer deltog.

Emax är ett nationellt evenemang för några av Sveriges främsta unga entreprenörer, ledare, innovatörer och företagare. Deltagarna handplockas för att representera sin region under fyra dagar.

Under veckan får de lära sig mer om entreprenörskap, gruppdynamik och ledarskap. En av aktiviteterna är ett tävlingsmoment med internetbaserad affärssimulering där snabba beslut och strategiskt tänkande premieras. Deltagarna delas upp i lag om fem personer som tillsammans utgör företagsledningen i simuleringens olika virtuella företag. Hela första dagen ägnas åt teoretisk och praktisk teambuilding och gruppdynamik för att på så vis skapa så bra förutsättningar för samarbete i lagen som möjligt. Resten av veckan försöker de sedan tillsammans fatta de beslut som kan ta dem till toppen i tävlingen och ge dem chans till förstapriset.

Emma, med sitt lag "Blåbärsplockarna", tog hem priset och nu väntar en resa till Frankrike och Holland där deltagarna får studera entreprenörskap och företagande i en annan kultur.

Östsams framtids forum i Östergötland delade ut stipendiet att delta i Emax 2008. Stipendiet baserade sig på personliga intervjuer med Emma och på hennes framgångsrika arbete med Ung Företagsamhets koncept. Den 18 juni mottog Emma priset i Emax 2008 vid en stor fest arrangerad av Örebro universitet.

Bakgrund
Tillsammans med 5 klasskamrater drev Emma UF-företaget Write and buy UF på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. På den lokala mässan vann företaget sedan pris som "Bästa UF företag 08". På den regionala mässan tog Emma, som var säljare på Write and buy UF, därefter även hem titeln som Östergötlands bästa säljare. Segern innebar att hon fick stipendium att delta i SM i "Ung Företagsamhet" som gick av stapeln i Stockholm på Älvsjömässan. 24 säljare från hela Sverige tävlade där i hård konkurrens under två dagar. Sex deltagare gick till final. Emma lyckades ta hem en god tredje placering. Till sist har hon nu också tillsammans med Viktor Stensson, Damon Razazi och Sara Andersson, deltagarna i "Blåbärsplockarna", vunnit pris i evenemanget Emax .

Emax anordnas av Startcentrum i samarbete med Örebro universitet.

Publicerad av:    
Senast ändrad: 2008-06-25
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se