Åtvidabergs kommun

Elever med framåtanda prisas

Alléskolan vill lyfta fram de elever som visar på framåtanda i skolan. Syftet är att försöka påverka attityderna till skolan, att det ska vara okej att vara duktig i skolan och att visa på att hårt arbete lönar sig.

- Vi vill uppmärksamma de goda exemplen i vardagen och lyfta fram elever som på olika sätt har visat framåtanda i skolan med sina studier, säger Alléskolans rektor Hans Grimsell.
 
Varje arbetslag på skolan nominerar tre elever som de tycker ska få utmärkelser och skriver motiveringar utifrån de tre kategorierna: presterat mycket goda resultat i skolan, visat framåtanda genom att ha förbättrat sina resultat och lyft sig i ett ämne genom att ha arbetat hårt, samt sista kategorin har haft en idé, trott på sin idé trots andras tvivel, och arbetat hårt för att förverkliga den.
 
- Nu innan påsklovet delar vi för första gången ut utmärkelserna men vi planerar att göra det regelbundet minst en gång per termin i samband med påsk- och höstlov, säger Hans Grimsell. Satsningen är kopplad till kommunens visionsarbete.
 
Vårterminens utmärkelser som delas ut idag består av diplom och presentkort till elevcafeterian.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-04-01
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se