Åtvidabergs kommun

Dags att anmäla sig till kulturskolans kurser i höst

Höstens kursutbud finns att läsa i kulturskolans broschyr och du kan anmäla dig direkt via webben eller via blankett som du fyller i och skickar in via post.

Kulturskolan har de senaste veckorna besökt kommunens grundskolor och lämnat broschyrer om höstens kurser. Barnen fick samtidigt möjlighet att prova på att skapa och spela olika instrument och kulturskolans lärare spelade minikonserter.

-Vi startade upp en ny verksamhet i januari och har sedan dess haft en rullande verksamhet under våren, vilket vi är nöjda med samtidigt som vi jobbar med att bli bättre, säger Frida Svensson, musiklärare på kulturskolan. Kurserna har fungerat bra och det har varit roligt att träffa så många entusiastiska elever.

Under våren har 150 elevaktiviteter varit igång. Förutom besöken på skolorna så kommer personalen att träffa ännu fler barn i samband med kommunens sommarlovsläger, där barnen får möjlighet att prova på att bland annat spela in ljud och att måla.

-Till hösten kommer vi att kunna erbjuda musiklek för årskurs 2 och möjlighet till instrumentspel även för gymnasieelever. Vi kommer också att kunna erbjuda nya kurser i ljudbaserat skapande samt slöjdklubben, säger Frida Svensson.

Höstens Programutbud och kursanmälan

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2016-06-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se