Åtvidabergs kommun

Centralskolan vann landstingets tävling "På sjukhuset i framtiden"

Med en genomarbetad och lekfull vision i sin detaljrika teckning fångade elever vid Centralskolan i Åtvidaberg bilden av hur det kan se ut på sjukhuset i framtiden. Hyllningar, diplom och en skolutflykt för klassen väntar vinnarna.  

Tävlingen som arrangerades av Hälsouniversitetet och Landstinget i Östergötland vände sig till länets mellanstadieelever och handlade om att skapa fritt på temat "På sjukhuset i framtiden". På ett papper i A2 storlek har eleverna fått ge sin bild av hur det kan se ut på sjukhuset i framtiden. Det har varit både i form av text och bild, ett kollage eller något annat. Tanken har varit att stimulera fantasin och ge tillfälle till diskussion.

Fångat vardagen
Det vinnande bidraget är skapat av Evelina Strandljung-Paulsson och Tuva Törnqvist i klass 5B på Centralskolan. Juryns motivering lyder:
"För en genomarbetad och lekfull vision som innefattar hela sjukhuset. I sin detaljrika teckning har de fångat vardagen för både gamla och unga, både patienter och sjukvårdspersonal - en framtid som både ser till jämställdhet, ekologisk mat och patientens behov."

Vinner skolutflykt
I vinstpotten fanns tre skolutflykter och eftersom klass 5B vann tävlingen så vinner de sitt önskade val - ett besök på Visualiseringscenter C i Norrköping, inklusive bussresa och fika. Hyllningar och diplom får klassen ta emot på lördag klockan 10 i samband med Universitetssjukhusets öppet hus. Alla bidragen i tävlingen kommer att ställas ut på Universitetssjukhuset i Linköping från och med lördag.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-10-04
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se