Åtvidabergs kommun

Bygga om eller bygga nytt

När du ska bygga nytt, ändra eller riva en byggnad behöver du be kommunen om lov. Är du osäker på vad som gäller för just din fastighet kan du fråga kommunens byggkontor om råd eller besöka Boverkets hemsida som samlat länkar till sidor som du ka ha nytta av.

För att underlätta för dig som ska bygga hemma, har Boverket samlat länkar till sidor som du kan ha nytta av. Oavsett om du ska bygga Attefallshus, badrum, uteplats, uterum, staket eller något annat hemma hos dig hittar du informationen här.

Lämna in din bygglovsansökan till kommunens byggkontor senast den 10 maj, så att vi hinner handlägga ditt ärende innan semestern.

Förändringar på gång när det gäller bygglov

Den 1 juli kommer ändringar som gör att det blir tydligare när det krävs bygglov för uppställning av husvagnar, husbilar eller båtar. I Åtvidabergs kommun gäller 6 månader för uppställning/vinterförvaring på egen tomt. Viktigt att tänka på är att avståndet till din tomtgräns ska vara 4,5 meter annars behöver du din grannes medgivande. Även om det är kommunen som är din granne så behövs det ett medgivande.

Boverket ska lämna förslag på undantag från bygglov för montering av solcellspaneler, solfångare på byggnader och altaner i anslutning till en- och tvåbostadshus. Förslagen lämnas till regeringen i höst.

Kontakt

bygglovskontoret@atvidaberg.se

 

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2017-04-27
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se