Åtvidabergs kommun

Bildningscentrum Facetten utsedd till bästa UF-skola i Sverige!

Nu är det bekräftat – gymnasieskolan i Åtvidaberg är bäst i Sverige på UF-företagande. Igår kväll fick skolan ta emot den ärofulla utmärkelsen när SM i UF gick av stapeln i Stockholm. Av de 573 skolor och 22 000 elever som driver UF är Bildningscentrum nummer ett i Sverige!

Fotograf Boo Gunnarson Visma Spcs

- Vi är så glada! utbrister en mycket glad rektor Hanna Edström. Det här betyder mycket för skolan. UF-konceptet är bra men det är väldigt viktigt att göra det till sitt eget. Vi har utvecklat, förfinat och testat och hittat vår väg. Det här är en bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Jubel och firande
Det jublades högt vid Östergötlands bord när det stod klart att Bildningscentrum Facetten kammat hem årets pris – SM guld! På plats fanns både lärare och rektorer, samt eleverna i de två UF-företag som tagit sig till finalen i år, Smart Bag och JJ Grill.

- Nu firar vi på skolan med tårtkalas idag. Det här priset har alla del i, framhåller Hanna Edström. Man blir inte bäst i Sverige om man inte jobbar tillsammans.
- Vi vill också tacka alla de företrädare för det lokala näringslivet i Åtvidaberg som alltid ställer upp i UF-sammanhang och bidrar till att vi kan ge eleverna en utbildning av verkligt god kvalitet. Vi kommer också framöver att bjuda in näringslivet och uppmärksamma framgångarna.

I flera år har Bildningscentrum Facetten haft ambitionen att bli ännu bättre på ungt företagande och att en dag vara Sveriges bästa UF-skola. Nu har man lyckats!
- Även om vi just nu bara njuter av vinsten tar vi snart nya tag och kommer definitivt att hålla oss kvar på toppen, säger Hanna Edström.

Förutom den ärofulla utmärkelsen så får också skolan en vinstsumma på 250 000 kronor som ska användas till marknadsföring och produktion av en reklamfilm som kommer att sändas på TV4.

Tårtkalas på Bildningscentrum Facetten. Foto Robert Bredberg

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-05-13
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se