Åtvidabergs kommun

Bildningscentrum Facetten årets skola

Vid gårdagens regionala UF-mässa i Norrköping hade Bildningscentrum Facetten stora framgångar. Skolan utsågs till årets skola regionalt och i konkurrens med 204 utställande UF-företag gick även pris för bästa UF-företag och bästa logga till Facettens elever.

Ung Företagssamhets regionala mässa som avgjordes i Norrköping igår var den hittills största mässan i UF-företagande i Östergötland någonsin med 204 stycken utställande UF-företag.
 
Förutom att marknadsföra sitt företag, sälja produkter och ställa ut på mässan så tävlade även  många UF-elever i olika kategorier. Gymnasieskolan i Åtvidaberg, Bildningscentrum Facetten, blev utsedd till årets skola. Första pris i kategorin Bästa UF-företag i regionen gick till Food Express UF och bästa logotyp till Sov På Saken UF, båda företagen drivs av UF-elever från Bildningscentrum Facetten.
Facettens framgångar gör att man kvalificerar sig till SM i ungt företagande som går i Stockholm den 10 maj.
Läs mer på Bildningscentrum Facettens hemsida
 
Juryns motivering:
 
Årets skola: Bildningscentrum Facetten, Åtvidaberg
"Med ett engagemang som sträcker sig långt över det vanliga bland skolledning, lärarkår och elever så står den här skolan idag som en självklar vinnare. Det går att göra mycket sen går det också att göra lite till och det är precis vad ni gör med UF-verksamheten på er skola. Det
ska bli spännande att följa er fortsatta utveckling mot nya mål och möjligheter. Det ni gör idag är något alldeles fantastiskt!"
 
Bästa UF-företag: Food Express UF
"Ett företag som möter den moderna familjens vardag med personlig service. Med attityd, kraft och energi har de med mycket imponerande resultat tagit plats i befintligt bransch. Ni kommer att ta er från lokal till global med express. "

 
Bästa logotyp: Sov På Saken UF
Logotypen har en form som harmoniserar med produkten, framtagen med ett kreativt sinne och en tydlig symbolik. Färgen är glad, passar sammanhanget och känns modern. Typsnittet är mjukt och tjockt precis som en skön kudde med örngott ska vara.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-03-12
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se