Åtvidabergs kommun

Begagnade värmeljus blir till nya proteser

Genom att samla in använda värmeljus här i Åtvidaberg så bidrar Kärnhusets verksamhet till tillverkningen av nya proteser på andra sidan jordklotet. Nu erbjuder de alla kommuninvånare att vara med och hjälpa dem att bidra till välgörenhet.

Kärnhuset är en kommunal verksamhet inom psykiatrin som erbjuder meningsfull sysselsättning, så som tex. inköp, postkörning, bakning, smörgåstillverkning, lättare legojobb och försäljning. Dessutom bedrivs café och second hand (kläder och skor). Tanken är att bedriva och utveckla verksamheten samt bidra till välgörenhet.

Kärnhuset har nu startat ett projekt och samarbetar med Svensk-Thailändska föreningen. Projektet innebär insamling av använda värmeljus och begagnade nylonstrumpor som skickas till Thailand. Där smälter man ner aluminiumet och gör arm- och benproteser till funktionshindrade. Nylonstrumporna används på proteserna. Vill du vara med och bidra? Det går bra att lämna in värmeljus och nylonstrumpor till Kärnhuset, Sunnebovägen 8B (ingång från baksidan). Det kommer även placeras ut kärl i Kommunhusets reception samt på ICA och Willys.


Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-02-09
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se