Åtvidabergs kommun

Åtvidabergs skolor sänder liveradio den 18 februari på 95,1 MHz

Under hela dagen kommer elever från förskoleklass till gymnasiet att sända radio på en tillfällig frekvens i närområdet. Syftet är att visa på ett nytt sätt att lära där eleverna och lärarna tillsammans använder sin kreativitet, drivkraft och entreprenörsanda för att lösa olika uppgifter.

Eleverna har skrivit manus och satt ihop programmen själva med sina lärare som coacher. Det är allt från radioteater, sång, intervjuer, reklam och matlagningsprogram till hemliga rum.

- Det här är ett nytt sätt att undervisa jämfört med vanlig undervisning där läraren förmedlar sin syn på en sak till eleverna, som de sedan ska lära sig och sätta på pränt. Radion är ett utmärkt sätt att visa att eleverna får ut mycket mer av att arbeta på det här nya sättet, säger Martin Svensson, vice verksamhetschef på Framtidsfrön och fortsätter.
- Dessutom är det väldigt roligt för allmänheten att lyssna och det skapar ett samhällsengagemang kring skolan.

Varje skola sänder en halvtimma i taget. Först ut på morgonen den 18 februari är Centralskolan. Sedan turas skolorna om i studion på Centralskolan fram till klockan 16.30. Radiomasten monteras upp på vattentornet dagen innan.

Radiosatsningen är ett projekt mellan Åtvidabergs kommun och Framtidsfrön, som är en ideell förening som jobbar med entreprenörskap i skolan. Idén till att använda radion som undervisningsredskap fick Martin Svensson på ett utbytesmöte i England och det är andra gången i Sverige som radioprojektet genomförs.

Vill du läsa mer om sändningstider klicka här.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-02-11
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se