Åtvidabergs kommun

Åtvidabergspedagogen och årets entreprenöriella samarbetsföretag utsedda

Barn- och utbildningsutskottet har utsett Monica Nilsson, lågstadielärare på Långbrottsskolan i Åtvidaberg, till årets pedagog inom barn och utbildning. Utmärkelsen årets entreprenöriella samarbetsföretag går till Sparbanken i Åtvidaberg.

Monica Nilsson har varit anställd i Åtvidabergs kommun sedan 1980. Monica får priset med motiveringen:

”Hennes entreprenöriella förhållningssätt i lärargärningen kännetecknas bland annat av att hon på alla sätt uppmuntrar och stimulerar varje elev att testa egna idéer, våga ta initiativ och ansvar. Monica är en tydlig ledare, som utstrålar arbetsglädje och kreativitet i klassrummet. Hon får eleverna att känna att de lyckas, genom att uppmuntra dem så att de får mod att ta sig an nya utmaningar. Eleverna känner sig sedda, vilket bidrar till ökad självtillit, både i att arbeta självständigt och att samarbeta. Monica har en mycket god förmåga att samarbeta med elever, kolleger och föräldrar och delar gärna med sig av sina tankar och erfarenheter, som lärare.”

För första gången delar även barn- och utbildningsutskottet ut pris till en lokal företagare som särskilt bidragit till att främja kontakterna mellan skola och näringsliv.
Sparbanken Åtvidaberg får pris som årets entreprenöriella samarbetsföretag med motiveringen:

”Sparbanken bidrar i UF-sammanhang med vinstpengar vid den lokala mässan, men ställer också upp med inspiratörer, föreläsare och jurymedlemmar. UF-företagen får ställa ut på sparbanksdagarna och banken ger dem ekonomisk rådgivning. Månadens UF-företag får äta affärslunch tillsammans med en bankchef. Initiativ till aktiviteter kommer ofta från banken, som till exempel fondplaceringstävling och erbjudande om praktikplatser åt gymnasieeleverna. Sparbanken har också hjälpt till att utvidga skolans nätverk när man behövt knyta kontakter. Sammantaget visar banken ett mycket stort engagemang för ungdomarna och för att aktivt vara en del av skolans verksamhet.”

Prisutdelning vid kommunfullmäktiges möte
Vid kommunfullmäktiges möte den 19 december kommer vinnarna presenteras och få motta blommor och diplom. Som vinnare av Åtvidabergspedagogen erhåller Monica Nilsson även en resescheck på 5 000 kronor.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2012-12-10
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se