Åtvidabergs kommun

Åtvidabergspedagogen och Årets entreprenöriella samarbetsföretag utsedda

Monica Hallberg, barnskötare på Centralskolan, tilldelas 2013 års pris som Årets pedagog och Toolbox får pris som Årets entreprenöriella samarbetsföretag. Utmärkelserna delas ut i samband med kommunfullmäktiges möte den 18 december.

Till Åtvidabergspedagogen fanns åtta stycken nominerade i år. Vid barn- och utbildningsutskottets möte beslutades att Monica Hallberg som är barnskötare på Centralskolan i Åtvidaberg ska tilldelas årets pris med motiveringen:

”Det är viktigt att lyfta fram duktiga pedagoger även från fritids, eftersom den verksamheten ansvarar för stor del av barnens tid och utveckling. Monica jobbar på ett positivt och engagerat sätt med barnen på fritidshemmet. Hon ser till varje barns behov och jobbar aktivt för att de ska utvecklas som individer. I sitt arbete är hon tydlig och omtänksam både mot barn, föräldrar och kollegor. Hon försöker se lösningar även i jobbiga situationer. Monica ger ofta uttryck för sin glädje över att jobba med barnen.”

Utskottet beslutade även att pris som Årets entreprenöriella företag ska tilldelas Toolbox med motiveringen:

”Toolbox har en VD, Martin Lindqvist, som har ett fantastiskt engagemang och driv när det gäller samarbete med, och i diskussioner kring, skolan. Martin och Toolbox ser möjligheter i stället för problem och vill utveckla samverkan mellan skola och näringsliv. Toolbox ställer alltid upp när det gäller företagsorientering, både för elever och personal, och även i andra sammanhang. Toolbox har gjort en föredömlig plan för att på bästa sätt kunna ta emot PRAO-elever. På detta sätt bidrar Toolbox till att skapa en god och modern utbildning för Åtvidabergs elever.”

Prisutdelning vid kommunfullmäktiges möte
Vid kommunfullmäktiges möte den 18 december kommer vinnarna presenteras och få motta blommor och diplom. Som vinnare av Åtvidabergspedagogen erhåller Monica Hallberg även en resescheck på 5 000 kronor.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2013-11-28
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se