Åtvidabergs kommun

Åtvidabergs hittills största LAN hålls på höstlovet

Den 1-4 november beräknas ett par hundra människor träffas för att spela dataspel dygnet runt i Facettens lokaler. Höstlovets LAN är det största hittills i Åtvidaberg och alla över 13 år är välkomna att delta.

Gemenskap och aktiviteter för både tjejer, killar och föräldrar
LAN står för local area network och går ut på att många människor samlas under ett och samma tak och spelar dataspel. Planeringen är i full gång och parallellt med LAN:et kommer under en av dagarna även föreläsningar att hållas om hur man kopplar ett nätverk och vikten av datasäkerhet.
- Vi vill både inspirera och informera alla åldrar som är nyfikna på datorernas värld. Den digitala världen öppnar möjligheter och bygger gemenskap, men den ställer också krav på gott omdöme och kunskap, förklarar Mattias Rydberg, skolvärd på Alléskolan och ordförande i tv- och dataspelsföreningen bluescr33n Brothers, som står bakom satsningen i samarbete med Åtvidabergs kommun.

LAN och de olika aktiviteterna är öppet för alla intresserade killar och tjejer, föräldrar och andra vuxna.
Ambitionen är också att både diskjockey och några liveband ska spela under kvällarna när dataspelet pågår och att kaffeterian hålls öppen dygnet runt.
- Det ska bli både roligt och spännande att genomföra det här och även se om allt fungerar tekniskt, säger Mattias Rydberg.
 
Om höstens LAN fungerar väl så finns tankar på att genomföra ett större, rikstäckande LAN under jubileumsåret 2013.
 
Information och anmälan
Mer information om LAN på höstlovet i Åtvidaberg finns på www.bluescr33n.se  där du också kan anmäla dig för att delta. Affischer och mer detaljerad information kommer också att sättas upp och delas ut i Östergötland. Föreningen har även egna sidor på Facebook för evenemanget.

Publicerad av: Britt-Louise Altmar   
Senast ändrad: 2012-09-04
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se