Åtvidabergs kommun

Åtvidabergselever tog hem första pris i SM-finalen i ungt företagande

Igår eftermiddag avgjordes SM-finalen i ungt företagande i Stockholm. UF-företaget Airvertise, Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg, tog hem förstapriset i kategorin bästa tjänst!

Glada killar i Airvertise

- Det känns jättebra! Och vilken bekräftelse på allt arbete, säger en mycket glad Erik Skarin i telefon från Stockholm.
Gymnasieeleverna som driver UF-företaget heter Oscar Rundqvist, Fredrik Åberg och Erik Skarin och går på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. Under galamiddagen i går kväll på Älvsjömässan i Stockholm fick de kliva upp på scenen för att hämta pris och bli intervjuade av Peter Settman som var kvällens konferencier. Dagen började annars med frukostmöte tillsammans med representanter för Svenskt Näringsliv innan mässan öppnade. Under dagen hade sedan killarna bakom Airvertise UF många besök i montern, bland annat av jurymedlemmarna som ställde en rad frågor om både företaget och tjänsten.
Airvertise UF:s koncept är att sälja reklamplats på en radiostyrd zeppelinare. Den har t ex seglat runt i ishallen på LHC.s hemmamatcher under säsongen som gick.
 
Bra affärsidé med många möjligheter
Killarna vann tidigare i år den regionala UF-mässan i Linköping. Tack vare den vinsten fick de representera Östergötland i finalen igår där 215 stycken UF-företag i Sverige tävlade i 12 olika kategorier.
- Vi visste att vi hade en bra affärsidé och stora möjligheter att vinna någon kategori i SM-finalen, berättar Erik Skarin. Affärsidén har en stor potential med många olika forum för företaget att finnas med i.
Segern igår ger självklart inspiration för framtiden. Trion satsar på att driva vidare UF-företaget som ett aktiebolag och etablera sig både nationellt och internationellt.
 
- Igår kväll hann vi inte fira så mycket, men det ska vi göra i helgen, avslutar Erik. Kanske går vi ut och äter eller gör något annat kul. Fira segern ska vi göra i alla fall!

 
Juryns motivering:
"Med en ny affärsidé som tar luft. En stigande intäktspotential som förvaltar flygets historia. Det är en förarlös reklambubbla som skapar nya intäkter mot nya höjder."
 
Läs mer om SM-finalen i ungt företagande och vinnarna i de olika kategorierna
 
Du kan även se livesändning från finalen och prisutdelningen. För att se Airvertise UF hoppar du in cirka 3 timmar och 8 minuter i sändningen.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2012-05-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se