Åtvidabergs kommun

Åtvidabergs betongsugga - designtävling

Samhällsbyggnadsförvaltningen i Åtvidabergs kommun utmanar alla kreativa invånare till en betongsugga-tävling! Trafikhindren kan vara så mycket mer än en avlång betongklump. De kan bli en del av den offentliga konsten och ortens profil som väcker nyfikenhet. Ta chansen att vara med och ge förslag på hur trafikhindren i betong, de s k betongsuggorna ska se ut i Åtvidaberg!

- Hur kan Åtvidabergs profil speglas i betongsuggorna? frågar sig kommunens stadsarkitekt Raymond van der Heijden, det måste kunna vara mer än de som finns idag. 

Han är säkert inte ensam om att tycka att trafikhindren i betong ser väldigt tråkiga ut.
- Åtvidaberg är en vacker stad med en rik historia som blickar framåt. Hur kan framåtanda och den rika historien speglas i det offentliga rummet så att staden blir vackrare? Hur kan vi engagera kreativa medborgare att delta i arbetet med att göra vår stad vackrare och attraktivare? Ett sätt att främja kreativitet och engagemang är att utlösa offentliga tävlingar. Därför utmanar vi på samällsbyggnadsförvaltningen alla kreativa själar i Åtvidaberg att designa ett förslag på betongsuggor som speglar kommunen med framåtanda, säger Raymond.

Alla kan delta
Förslag kan lämnas in som modell i lera, gips, gummi, papper, etc och/eller skalenligt ritning. Senaste inlämningsdatum är den 1 december. Du kan lämna in modellen eller ritningen i receptionen, kommunhuset eller via mejl till raymond.van-der-heijden@atvidaberg.se. Alla är välkomna med sitt förslag!

Tekniska utgångspunkter
Bredd: 400-600 mm
Längd: 900-1200 mm
Höjd: 400-900 mm

Transport: Öppningar på undersidan för pallgaffel
Reflex: Integrerad i designen
Skylt: en möjlighet att sätta en skylt i betongsuggan
Produktion: Betong gjuten i en mall

Gör en skiss och/eller modell hur din Åtvidabergs betongsugga ser ut. Glöm inte att göra din skiss och modell i en tydlig skala.

Hur vinner du tävlingen?
Alla inomna bidrag kommer att ställas ut och åtvidabergare har en möjlighet att rösta på sin favorit. Vi kommer dessutom att utse en jury som kommer att bedöma alla inkomna förslag. Juryn bedömer estetik, Åtvidabergsprägel, tillverkningsmöjlighet och nytänkande.
Vinnarens betongsugga blir Åtvidabergs betongsugga!

Klicka på bilden nedan för förstoring!

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-11-26
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se