Åtvidabergs kommun

Åtvidaberg är öppet

För andra året i rad arrangerades idag, fredagen den 16 september, Åtvidaberg är Öppet och även i år medverkade Åtvidabergs kommun på flera olika sätt.

Åtvidaberg visade upp sig från sin allra vackraste sida, sensommarsolen sken från en klarblå himmel, parkeringen utanför mässhallen i Företagspark Facetten var full av bilar som glänste i solskenet och väl inne i lokalen hördes sorlet från alla besökare som minglade runt bland utställarna.

Elever från Bildningscentrum Facettens handelsprogram bemannade glatt skolans monter och svarade på frågor om skolans olika program.

Åtvidabergs kommuns personalavdelning erbjöd besökarna att testa sina kunskaper om Åtvidaberg i ett quiz.

Miljökontorets monter drog stor uppmärksamhet. Tillsammans med SMHI och Länsstyrelsen hade man visningar i en geodom, som ser ut som ett stort tält med cupolformat tak.

Inne i geodomen fick besökarna lägga sig på golvet och i taket projekterades fantastiska bilder som handlade om klimatförändringar och hur vi kan anpassa oss till dem nu och i framtiden.

I Företagspark Facettens konferensrum hölls under dagen flera mini-seminarier. Klockan 11.00 höll förskolecheferna Hillevi Säberg och Lena Karlsson Bergholtz ett litet seminarium på temat: Den kommunala förskolans profiler och det första steget i
det livslånga lärandet.

Utanför Företagspark Facetten var en av de 22 hållplatser som under dagen trafikerades med gratisbuss som skjutsade besökarna vidare ut bland de företag som under dagen hade öppet hus och visade upp sina verksamheter.


Läs mer om Åtvidaberg är öppet

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2016-09-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se