Åtvidabergs kommun

Åtvidaberg Är Öppet

Fredagen den 4 september klockan 9.00 – 18.00 arrangeras ”Åtvidaberg Är Öppet” för första gången. Över 100 företag och organisationer visar upp sina verksamheter för kunder och allmänheten runt om i samhället.

Åtvidabergs kommun kommer att ha sin bas vid Entré 2 ”Suckarnas bro” i Facetten företagspark. Här kommer Samhällsbygnadsförvaltningen att visa lediga lokaler för intresserade, kanske blivande hyresgäster och med hjälp av ”Blå tåget” kan man få en guidad rundtur av stadsarkitekt Raymond van der Heiden kring bland annat projektet Bysjöstrand. Även besök i det blivande biblioteket kommer att ordnas. Vård-och Omsorgsförvaltningen informerar kring tänkta projekt och ordnar studiebesök på äldreboendet Kopparsvanen. Barn- och Utbildningsförvaltningen har med representanter från Gymnasieskolan och Teknik college, självklart visar man den nya golfhallen.

Huvudarrangör för dagen är Näringslivscentrum, ca 80 företag kommer att hålla sina egna verksamheter öppna och kring Turistbyrån kommer många lokala föreningar att informera och ordna aktiviteter. I den gamla ”nettolokalen” på torget kommer man att inrätta ett informationscenter med tillgång till gratis wifi och möjlighet att köpa fika och lättare lunch. Här kommer det att ske olika aktiviteter under dagen, bland annat ett seminarium under ledning av moderator Ronny Mårtensson från Åtvidabergs sparbank. - Jag tror att dagen kommer att ge besökarna en ny bild av Åtvidaberg, vi har ett fantastiskt näringsliv här i kommunen inom en mängd olika branscher. Tanken är att dagen ska skapa nya affärsrelationer och visa allmänheten att Åtvidaberg är en ort som man vill bo och verka i, säger Marianne Jansson på Näringslivscentrum.

Läs mer om dagen och medverkande företag och organisationer.

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2015-08-24
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se