Åtvidabergs kommun

Attefallshuset kan bli ditt

Elin Edströms prisade attefallshus står redo på gymnasieskolan Facettens byggprogram och söker en ny byggherre som vill inreda det för sina egna behov.

Hösten 2014 anordnade Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen i samarbetet med gymnasieskolans Byggprogram en tävling som gick ut på att designa ett Attefallshus. Det kom in tre förslag och av dem röstades Elin Edströms förslag fram som vinnare.

- Jag ville att det skulle bli ett hus i modernistisk stil, ganska avskalat och enkelt. Jag utgick från en liten röd stuga, en sådan som jag vet att mina farföräldrar växte upp i utanför Åtvidaberg, säger Elin Edström.

- Sen funderade jag på hur den skulle kunna se ut om den var modernism, genom bland annat andra fönstersättningar. Jag valde att dra ut en del i den södra fasaden för att bryta av den annars rektangulära formen och placerade fönster på motstående väggar för få rymd och kunna se ut åt två håll när huset är så smalt, men också utifrån sett att det går att se rakt igenom huset. Jag ville att det skulle vara naturnära färger och material. Jag tänker mig att huset skulle kunna stå i en skog och då passa in ganska bra, därav valde jag grästak, avslutar Elin.

​Färdigt för försäljning

Nu har Lucas Kindgren, Simon Gustavsson, Gabriel Dahl och Alexander Svensson på Facettens byggprogram byggt stommen till Elins Attefallshus som sitt examensarbete och det är dags att huset hittar sin framtida placering. Därför inbjuds intresserade köpare att anmäla sitt intresse för att köpa huset. Huset är inte inrett men köparen betalar endast materialkostnaden på 98 000 kronor, det levereras fritt inom Åtvidabergs kommun. Intresseanmälan är bindande och sker på speciell blankettPDF senast den 10 maj. Dragningen av köpare sker den 16 maj på Kultur- turism- fastighet- och samhällsbyggnadsutskottet.

Blankett för intresseanmälan hittar du här.PDF

Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2016-05-09
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se