Åtvidabergs kommun

Årets stipendiater utsedda

Åtvidabergs kommun delar varje år tre olika stipendier. Nomineringar till de olika utmärkelserna kommer från allmänheten och vinnarna har nu utsetts av samhällsbyggnadsutskottet.

Samhällsbyggnadsutskottet i Åtvidabergs kommun har nu utsett vinnarna och vid kommunfullmäktiges möte onsdagen den 20 december delas priserna ut under högtidliga former. 

Åtvidabergsplaketten 2017 tilldelas Coyntha Hernandez
De Sedvall

Coyntha är ultralöperskan från Åtvidaberg som har fullföljt The OCC Ultra Trail, ett lopp som är 57 km långt på 3500 höjdmeter över Mont Blanc-massivet i Alperna. Hon sprang loppet på tiden 14 timmar, 15 minuter och 35 sekunder (non stop) den 31 augusti 2017. Loppet startar i Oserières i Schweiz och går i mål i Chamonix i Frankrike. Loppet är tuffare än att klättra upp på Kebnekaises topp tre gånger i rad. Coyntha har kört intensiv backträning på hemmaplan bland vid Sockertoppen, Kisabacken och höjderna i Falerum. 

Åtvidabergs kulturstipenduim 2017 tilldelas Gärdserums
föreläsningsförening

Föreningen bidrar till glädje, gemenskap och kunskap och ger guldkant i vardagen för många kommuninvånare på landsbygden. Föreningen skapar folkbildande mötesplatser genom att erbjuda ett utbud av breda, folkliga och sociala föreläsningar i Falerums bygdegård och Mosshults samlingssal. Årets träffar har haft teman som Typiskt svenskt - Hur ser andra nationaliteter på det svenska? med Kalle Bäck. Filmen Mongoliet - landet med den blå himlen har visats och man har haft allsång med bandet Get back.

Årets förening 2017 är Within Games Alléskolans IF

Föreningen driver i huvudsak två verksamheter, actionsport i form av kickbike, skateboard och BMX samt e-sport (gaming, data- och TV-spel). Under året har föreningen varit drivande i tillskapandet av en skatepark vid Alléskolan. Föreningen motiverar elever från Alléskolan att engagera sig som unga ledare och integration är en självklar del i föreningens arbete.

Föreningen anordnar LAN 2-3 gånger per år för elever i ÅK 7-9 på Alléskolan. LANen har 50 platser som ofta tar slut på ett par dagar. Föreningen tar in ett tiotal ungdomar som hjälper till med allt praktiskt oc utöver de cirka 60 ungdomar som sitter och spelar lockar föreningens LAN mellan 60-100 övriga besökare. Totalt är det cirka 30% av eleverna i ÅK 7-9 som under en helg besöker LAN. Within Games samarbetar med fritidsverksamheten på Alléskolan, FG Allé. I samband med FG:s öppna kvällar två dagar i veckan bedriver föreningen även integrationsarbete där e-sport och actionsport lockar cirka 20-30 ungdomar per öppen kväll.


Publicerad av: Jonna Smedhamre Allvin   
Senast ändrad: 2017-11-16
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se