Åtvidabergs kommun

Årets stipendiater

Pristagarna till utmärkelserna årets kultur- och idrottsstipendiater samt årets förening får ta emot pris vid kommunfullmäktiges möte den 14 december. Pristagarna i år är Kristian Bergström, Åtvidabergs konstförening och Åtvidabergs motorcykelklubb.

2011 års kulturpris går i år till Åtvidabergs Konstförening med motiveringen: En förening som väcker och breder ut intresse för konst, skulptur, måleri, teckning, grafik och konsthantverk i Åtvidaberg. Föreningen arrangerar sedan 15 år tillbaka Åtvids Konstrunda som är en av de största i regionen och mycket välbesökt. Föreningen jobbar aktiv med skolungdomar för att stärka deras intresse för konst. Åtvidabergs konstförening är en god ambassadör för Åtvidabergs kommun och bidrar till en ökad besöksnäring. 
                                                                                                     
Åtvidabergsplaketten som ska premiera enskilda idrottsprestationer går 2011 till Kristian Bergström med motiveringen: Han har gett det goda sportsmannaskapet ett ansikte. Han är inte bara den fullfjädrade fotbollsspelaren som är delaktig i ÅFFs återintåg i Allsvenskan, han är också en förebild för ungdomar och idrottare. Med sina ledaregenskaper, känsla för sammanhållning och sitt goda hjärta är Kristian mer än värd denna utmärkelse.
 
Priset som årets förening tilldelas Åtvidabergs MCK med motiveringen: detta är en förening som visar upp styrka värdig en motorcykelklubb med generositet och vänlighet som kommer alla kommunens invånare till gagn. Vi ser med glädje i vilken utsträckning ÅMCK bryr sig om våra ungdomar i kommunen och ser alltid fram emot fina arrangemang såsom Valborgsfirandet.
 
Priserna är på vardera 10 000 kronor. Stipendiaterna utses av Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2011-12-09
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se