Åtvidabergs kommun

Årets Åtvidabergspedagog och årets entreprenöriella samarbetsföretag utsedda

LIna Cederborg är utsedd till 2014 års Åtvidabergspedagog och ShapeMake årets samarbetsföretag. Vinnarna offentliggjordes vid gårdagens sammanträde i kommunfullmäktige där vinnarna fick ta emot blommor, diplom samt resecheckar.

Varje år utser barn- och utbildningsutskottet i Åtvidabergs kommun årets pedagog inom barn och utbildning. Utskottet delar även ut pris till en lokal företagare som särskilt bidragit till att främja kontakterna mellan skola och näringsliv.

Lina Cederborg är lärare i grundsärskolan på Alléskolan och får priset Årets Åtvidabergspedagog med motiveringen:

Genom sitt lugn och sin noggrannhet skapar Lina en lärmiljö för alla. Hennes undervisning är strukturerad och tydlig, men på samma gång spännande så att hon fångar elevernas intresse och deras vilja att lära mera. Hon visar även på mod att pröva nya metoder för att ge varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Hon skapar delaktighet i verksamheten för elever, föräldrar och kollegor genom sitt engagemang och sitt genuina intresse för andra människor. Lina är helt enkelt rätt person på rätt plats!
Nominerad av Åsa Strömberg

Förutom utmärkelsen så prisades Lina Cederborg med blommor, diplom och resecheckar till ett värde av 5 000 kr.

Motiveringen till Årets entreprenöriella samarbetsföretag, ShapeMake lyder:

ShapeMake ser ett samarbete med skolan som en naturlig och viktig del av verksamheten. Kim och Oskar delar gärna med sig av sin breda tekniska kompetens och sina erfarenheter från ett brett spektra av tekniska grenar. Att få ta del av den senaste, avancerade tekniken är värdefullt för oss i skolan.

Tack vare ett samarbete med ShapeMake kan vi visa och inspirera kring de möjligheter som finns på arbetsmarknaden och vilka olika utbildningsalternativ som leder dit. Eleverna ser i kontakten med ShapeMake exempel på hur de kan ha användning för olika ämneskunskaper i livet utanför skolan. Ett samarbete med arbetslivet och ShapeMake - genom två unga förebilder, ökar motivationen för lärande.

ShapeMake prisades med blommor och diplom.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-12-18
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se