Åtvidabergs kommun

Alléskolan satsar på miljöcertifierad skola

Alléskolan 7-9 har en grön vision. Elever och personal har som mål att skolan ska bli miljöcertifierad innan läsårets slut. Inriktningen i arbetet ligger på återvinning och konsumtion.

Arbetet påbörjades i augusti, har utarbetats under hösten och är nu i full gång. Arbetet kommer fortsätta att utvecklas under våren.

- Vi har valt att fokusera på återvinning och konsumtion, berättar Anna Danielsson som är lärare på skolan och ansvarig för miljöprojektet.
- Elever och all personal på skolan har bidragit med tankar, idéer och arbete för att vi ska bli en mer miljövänlig skola. Årskurs 7 har besökt återvinningscentralen, varit på föreläsning med Pär Holmgren och anordnat en mässa om hållbar utveckling. I slöjden jobbar årskurs 8 med jeanshacking, 9:orna har skapat rymdskepp med fungerande kretslopp, som ska rädda mänskligheten om jorden blir obebolig. Ett miljöråd har bildats och på Allétorget kan man besöka “free shopen”, delta i olika workshops och vara med och rädda en isbjörn, fortsätter Anna.

"Free shopen" har blivit riktigt populär. Det är en rullvagn som fungerar som gratis-affär. I stället för att slänga saker så lämnar elever och personal det man vill bli av med på rullvagnen, och så kan någon annan gå dit och hämta det man vill ha. På så sätt kommer sakerna till användning igen.

Du kan läsa om miljöprojektet på bloggen gronvisionforalle.se samt följa det gemensamma arbetet på #HUpåallé.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2014-12-04
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se