Åtvidabergs kommun

2010-års kultur- och idrottsstipendiater utsedda

Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet har utsett årets kultur- och idrottsstipendiater samt årets förening i Åtvidaberg. Årets pristagare är Britt Svensson, Frida Wallberg och Åtvidabergs innebandyklubb.

Årets kulturpris 2010 går till Britt Svensson med motiveringen: "Britt Svensson har genom mångårigt engagerande arbete vid Brukskultur gjort mycket för att lyfta fram Åtvidabergs kultur. Britt har fått många kommuninvånare att delta i kulturarbetet. Hon har uppmuntrat och ordnat utställningar och bussresor. Förra årets levande adventskalender som hon anordnade blev en succé."
 
Åtvidabergsplaketten går till Frida Wallberg med motiveringen: "För enastående utveckling och som ännu en gång visat att Åtvidaberg  platsar bland idrottseliten. Frida Wallberg är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika kvinnliga boxare. 2001 vann hon VM-guld som amatörboxare, 2010 är hon världsbäst som professionell boxare."
 
Årets förening går till Åtvidabergs innebandyklubb med motiveringen: "För sitt arbete med klubbens policy och riktlinjer. Innebandyklubben är en god förebild för många föreningar i Åtvidaberg genom att ha utvecklat klubbens policy enligt de riktlinjer som Åtvidabergs kommun har antagit. IBK ställer krav på spelare, ledare och medlemmar, tar avstånd från mobbning, alkohol och tobak samt utbildar kontinuerligt ledare och utvecklar spelteknik. Klubbens målsättning är att utveckla goda medmänniskor och medborgare samt skapa förutsättningar för att utveckla medlemmars sociala förmåga och känsla av att tillhöra en grupp och att fungera i denna."
 
Prisutdelningen äger rum vid kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december.
Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2010-12-07
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se