Elektronisk faktura

Åtvidabergs kommun hanterar cirka 17 000 leverantörsfakturor varje år. Att göra hanteringen snabb och säker är därför viktigt.

Med en elektronisk faktura menas att kommunen skickar och tar emot fakturor i elektroniskt format. Det finns stora fördelar med elektroniska fakturor där vi tillsammans kommer att spara tid och pengar. Vi uppmuntrar därför våra leverantörer och kunder att se över sina möjligheter att skicka och ta emot elektroniska fakturor.

Alla parter tjänar på elektroniska fakturor - kommunen, leverantören och miljön.

Vårt samarbete

Vi samarbetar med Swedbanks fakturaväxel ochhanterarelektroniska fakturor i ett standardiserat filformat enligt SFTI, vilket underlättar för både köpare och säljare.

Swedbanks fakturaväxel är en s.k. öppen lösning, som erbjuder möjlighet att hantera elektroniska fakturor via följande fakturaväxlar/operatörer:

  • Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Den Danske Bank
  • Tieto, CGI, Strålfors, OpusCapita (fd Itella), Pagero, InExchange, Basware, EVRY, ReadSoft/ExpertSystems, VismaProceedo, ScanCloud/Addett, IntrumJustitia, CrediFlow, EDI Solutions, Logiq, Sproom, Palette, HighJump, E Builder

Om du redan idag har möjlighet att hantera elektroniska fakturor fyll i blanketten elektronisk fakturaPDF och e-posta den till oss. Vi kontaktar er för att komma överens om tidpunkt för utbyte av elektroniska fakturor. 

Många affärssystem har idag möjlighet att hantera elektroniska fakturor i Svefaktura-format. Har ni inte funktionalitet för att göra detta direkt från ert system finns det ett antal olika lösningar på marknaden som hanterar detta på ett enkelt och smidigt sätt till låga kostnader. Om du är intresserad av att börja arbeta med elektroniska fakturor tillsammans med oss men inte har möjligheten idag så kan du kontakta din systemleverantör, din affärsbank eller någon fakturaväxel/operatör som är kopplad till Swedbank.

Vilket sätt ni än väljer ber vi er att ta del av informationen i dokumentet Obligatoriskt fakturainnehållPDF.

Observera att PDF-format inte är en elektronisk faktura.

Publicerad av: Sofie Malm Höglund   
Senast ändrad: 2018-04-18
Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se