Kopparsvanen

Framtidens äldreboende

På Ingatorpsvägen ligger kommunens nyaste vård- och omsorgsboende, Kopparsvanen, som stod klart i december 2014. Boendet är en del av en kooperativ hyresrättsförening som heter Kopparsvanen. Syftet med boendeformen är att ge både boende, anhöriga och personal större delaktighet och makt att besluta om boendefrågor, som exempelvis den egna lägenheten, utemiljön och gemensamma utrymmen.

Moderna lägenheter
Kopparsvanen består av 40 moderna lägenheter, alla med egen balkong och tillgång till internet. Varje lägenhet är på 35 kvadratmeter.
Lägenheterna har ett full utrustat badrum med tvättmaskin och torktumlare. I varje lägenhet finns ett pentry. På varje våningsplan finns även ett gemensamt kök med terrass och ett gemensamt allrum med terrass. I köken finns det möjlighet att gemensamt laga mat. Eftersom bostäderna är ett vård- och omsorgsboende upplåts lägenheterna via kommunens biståndshandläggning. 

Kooperativ hyresrättsförening
I den kooperativa hyresrättsföreningen finns en styrelse som består av boende och representanter från kommunen och från Riksbyggen som tillsammans kan fatta beslut i olika boendefrågor. Styrelsen väljs om varje år på föreningsstämman. Men genom att alla boende är medlemmar i föreningen kan alla som vill påverka sitt boende genom styrelsen och föreningsstämman. Förutom att de boende betalar vanliga hyror så tillkommer också en medlemsavgift till föreningen, en engångssumma på 100 kr. Medlemsavgiften betalas vid första hyran och återbetalas när lägenheten sägs upp. Föreningens ekonomi är avgränsad och styrs helt via styrelsen och föreningens medemmar. 

Projektet Kopparsvanen
I kolumnen till höger kan du under "månadsbrev" läsa om vad som hände under projektets gång, när Kopparsvanen växte fram, från första spadtaget till inflyttning.

Publicerad av: Helen Stenberg   
Senast ändrad: 2016-11-14

Kontakt

Marie Almroth
Utvecklingsledare
0725- 30 73 46
marie.almroth@atvidaberg.se

Aktuellt

Månadsbrev

I månadsbreven kan du vad som hände under projektets gång, från första spadtaget till inflyttning.

2014
JanuariPDF
FebruariPDF
MarsPDF
MajPDF
AugustiPDF
SeptemberPDF

2013
November/decemberPDF


Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se