Sommarlovsläger

Bilder från tidigare sommarlovsläger

Om lägret

Sommarlovslägret är för barn som är födda år 2009 eller tidigare. Lägret pågår under veckorna 25, 26, 27 mellan klockan 10.00 och 15.00 varje dag utom midsommarafton. Dagarna börjar och slutar vid Kanonvallen.
Varje dag på lägret får barnen möjlighet att prova minst en föreningsaktivitet eller en fri aktivitet med sina ledare under ordnade former, sammanlagt två aktiviteter per dag.
Barnen delas in i grupper om max 16 barn per grupp. Varje grupp får tre ledare. Alla ledare på lägret har gått en tvådagars barn- och ungdomsledarutbildning via SISU och Östergötlands Idrottsförbund.

Kostnad

Att delta på lägret kostar 750 kronor. Då ingår lunch som serveras på Alléskolan, transport via buss och taxi för barn i Grebo, Björsäter och Falerum med omnejd samt 1st t-shirt. Extra t-shirt går att beställa i samband med anmälan.

Vanliga frågor och svar:

Måste man delta i tre veckor?
Nej, men man betalar ändå 750 kr eftersom avgiften är minimerad och ska täcka kostnader för T-shirt och lunch för barn och ledare. Det är bra om barn deltar den första veckan med anledning av att hela den första dagen ägnas åt att jobba ihop och lära känna varandra i gruppen.

Varför måste man vara 9 år?
Anledningen är att det är unga ledare. Om ett barn har börjat skolan ett år tidigare går det bra att delta.

Är man för stor när man är över 12 år?
Nej, syftet med lägret är att barn ska få meningsfull fritid på sommarlovet när föräldrar jobbar. Ett annat syfte är att alla barn ska hitta en fritidsaktivitet som de trivs med och då är lägret ett bra sätt att prova på vilka aktiviteter det finns i kommunen. Det har även visat sig att barn som ska börja på Alléskolan känner sig tryggare när de byter skola när de lär känna andra barn i samma ålder. De äldsta barnen som deltar brukar vara 14 år .

Publicerad av: Patrick Friberg   
Senast ändrad: 2018-03-19

Kontakt

Vill du veta mer om Sommarlovslägret kontakta:

Patrick Friberg 
via mailadress:
sommarlovslager@atvidaberg.se

Anmälan

Mer info

Kommunen med framåtanda
Åtvidabergs kommun
Adelswärdsgatan 7
Box 206
597 25 Åtvidaberg
Telefon: 0120-830 00
kommun@atvidaberg.se
Fax: 0120-352 29
Org.nr: 21 20 00 - 0415
Org.nr EU: 212000041501
Webbansvarig/informatör: atvid.web@atvidaberg.se